HSV Service

Vissennetwerk: vissen van werkvloer naar de bestuursagenda

5162
28 mrt 2007

Donderdag 22 maart kwam het Vissennetwerk voor de 2de keer dit jaar bijeen. En wel op het kantoor van Sportvisserij Nederland in Bilthoven.

Het thema was dit keer: hoe krijg je vis op de bestuursagenda? Er waren twee waterschapsbestuurders uitgenodigd om aan te geven hoe het bij hen in de besturen gaat. De situatie bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en bij Wetterskip Frylan passeerden de revue. Daarna was een waterschapsmedewerker aan de beurt om te vertellen hoe hij het heeft aangepakt met zijn bestuurders van Waternet. Stuk voor stuk leerzame inleidingen welke binnenkort zijn terug te vinden op de website van Het Vissenetwerk: www.vissennetwerk.nl De middag werd afgesloten met een ludieke en prikkelende workshop van een trainingsinstituut dat gespecialiseerd is in het onderwerp 'communicatie'. Twee trainers/acteurs hebben de 45 deelnemers gedurende anderhalfuur een aantal basisprincipes van communicatie laten beleven. Tijdens de informele borrel bleek dat de middag wederom positief is ontvangen.

Over Vissennetwerk Het Vissennetwerk is een platform waarin informatie, kennis en ideeën worden uitgewisseld, zowel vanuit een wetenschappelijke als een praktische invalshoek, op het gebied van vissen, visserij en de omgeving van vissen. Het werkgebied bestrijkt de binnenwateren (zoet en brak) van Nederland en Vlaanderen. In totaal houden in Nederland en Vlaanderen meer dan 500 mensen zich voor hun professie bezig met vis. Thema's waar het Vissennetwerk zich mee bezighoudt zijn bijvoorbeeld vismigratie, beleid en wetgeving (o.a. KRW), inrichting van water, monitoring. Via de website kunt u lid worden van het Vissennetwerk. Voorwaarde om lid te worden van Het Vissennetwerk, is dat u zich vanuit uw professie bezighoudt met vis.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.