Kan Sportvisserij Nederland mijn lidmaatschap overzetten naar een andere hengelsportvereniging?

De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een hengelsportvereniging. Elke vereniging heeft zijn eigen statuten, huishoudelijk reglement en verenigingscontributie. Hierdoor kan Sportvisserij Nederland uw lidmaatschap niet overzetten naar een andere vereniging. De enige manier om over te stappen is door uw lidmaatschap van de ene vereniging op te zeggen en vervolgens lid te worden van de andere vereniging.
 
Dat betekent dat u voor het lopende jaar lid blijft van de door u gekozen hengelsportvereniging. Als u het lidmaatschap opzegt vóór 1 oktober, dan eindigt uw lidmaatschap per 31 december. 

Wel kan het bestuur van uw hengelsportvereniging besluiten om u uw geld terug te geven, bijvoorbeeld als u zich per ongeluk bij de verkeerde vereniging heeft aangemeld. Sportvisserij Nederland zal u in zo'n geval altijd proberen te helpen, door uw VISpas niet door te belasten naar de betreffende vereniging. Voorwaarde is wel dat de betreffende VISpas naar ons wordt teruggestuurd. Zo kan een hengelsportverenging u terugbetalen zonder daar financiële schade van te ondervinden. 

De beslissing over het al dan niet terugbetalen van de contributie ligt echter altijd bij het bestuur van uw hengelsportvereniging. Sportvisserij Nederland heeft hier geen zeggenschap over. 

U vindt de contactgegevens van uw vereniging via de adressenzoeker
 
Voor het opzeggen van uw lidmaatschap kunt u terecht op de site mijnsportvisserij.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide