Verwerkersovereenkomsten binnen de hengelsport?

Moeten er binnen de hengelsport verwerkersovereenkomsten worden afgesloten tussen de hengelsportorganisaties?

In de centrale ledenadministratie HSVLeden zijn gegevens opgenomen van vele sportvissers die voor eigen doelen en met eigen middelen worden gebruikt door hengelsportverenigingen, federaties, specialistenorganisaties en Sportvisserij Nederland. Ieder kan slechts bij de eigen gegevens en is Verantwoordelijke voor het eigen gebruik. Dit zien we ook binnen andere landelijke sportbonden en het NOC*NSF. Hierover is wat betreft eigen doelen en middelen van Sportvisserij Nederland advies gevraagd aan het gespecialiseerde advocatenkantoor CMS.

Sportvisserij Nederland draagt zorg en verantwoordelijkheid voor het functioneren van het geheel van het programma en databestand HSVLeden.

Indien hengelsportverenigingen, federaties, specialistenorganisaties en Sportvisserij Nederland persoonsgegevens aan derden verstrekken om voor hun hengelsportorganisatie bewerkingen uit te voeren (bijv. het versturen van een clubblad of Hét VISblad), dan moet de betreffende Verantwoordelijke hengelsportorganisatie met deze derde een Verwerkersovereenkomst afsluiten.

In het geval Sportvisserij Nederland tegen betaling extra diensten uitvoert voor hengelsportverenigingen zoals bijv. de ledenadministratieservice, dan kan zij worden gezien als Verwerker. In de voorwaarde bij de overeenkomst Ledenadministratieservice is dit opgenomen en is aangegeven dat Sportvisserij Nederland dan conform de AVG voor een toereikende beveiliging zorgt en als het aan haar zijde fout gaat alle verantwoordelijkheid draagt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.