Hoe staat het met de visserijvrije zone?

In de monding van het Haringvliet wordt door beroepsvissers met netten gevist. Dat is goed te begrijpen omdat de uitspoelende zoetwatervissen makkelijk met netten te vangen zijn. Aangezien de belangrijkste reden voor de kier het mogelijk maken van vrije vismigratie is, kan het niet zo zijn dat vissen die de dam passeren meteen in een net terecht komen. Het instellen van een visserijvrije zone aan beide zijden van de Haringvlietdam is daarom een belangrijke voorwaarde voor de gewenste vrije vismigratie.

De verantwoordelijkheid en de middelen voor het instellen van een dergelijke visserijvrije zone ligt bij het ministerie van Landbouw en Visserij. LNV is gezamenlijk met het ministerie van I&W/RWS aan zet om ervoor te zorgen dat de benodigde afspraken er daadwerkelijk komen en trekvissen optimaal gebruik kunnen maken van de opening van de Haringvliet.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.