Kan Sportvisserij Nederland mijn lidmaatschap overzetten naar een andere hengelsportvereniging?

De JeugdVISpas is het lidmaatschapsbewijs van een hengelsportvereniging. Elke vereniging heeft zijn regels wat betreft het aangaan en stopzetten van het lidmaatschap. Daarnaast hanteren ze hun eigen contributietarieven. Hierdoor kan Sportvisserij Nederland je lidmaatschap niet direct overzetten naar een andere vereniging. De enige manier om over te stappen is door het lidmaatschap van de ene vereniging op te zeggen en vervolgens lid te worden van de andere vereniging.
 
Dat betekent dat je voor het lopende jaar lid blijft van de door jouw gekozen hengelsportvereniging. Als je het lidmaatschap opzegt vóór 1 oktober, dan eindigt het lidmaatschap per 31 december. 

Wel kan het bestuur van jouw hengelsportvereniging besluiten om het geld terug te geven, bijvoorbeeld als je per ongeluk bij de verkeerde vereniging bent ingeschreven. Sportvisserij Nederland zal jou in zo'n geval altijd proberen te helpen, door de JeugdVISpas niet door te belasten naar de betreffende vereniging. Voorwaarde is wel dat de betreffende JeugdVISpas naar ons wordt teruggestuurd. Zo kan een hengelsportverenging je terugbetalen zonder daar financiële schade van te ondervinden. 

De beslissing over het al dan niet terugbetalen van de contributie ligt altijd bij het bestuur van de hengelsportvereniging. Sportvisserij Nederland heeft hier geen zeggenschap over. 

Vind de contactgegevens van de vereniging via de adressenzoeker
 
Voor het opzeggen van het lidmaatschap kunt je terecht op www.mijnsportvisserij.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.