Waarom kan ik niet met de VISpas overal vissen?

In Nederland heeft iedereen een schriftelijke toestemming nodig van de visrechthebbende. In bijna alle gevallen is dit de VISpas samen met de landelijke lijst van viswateren. In Nederland zijn er heel veel visrechthebbenden, een groot aantal hebben het viswater ingebracht in de landelijke en of federatieve lijst van viswateren. Hierdoor is het viswater bevisbaar voor iedereen.

U kunt op www.visplanner.nl al het gedeelde viswater bekijken.

Sportvisserij Nederland tracht door veel aandacht te besteden aan het delen van het water in de landelijke lijst tot
één VISpas te komen voor iedereen. Helaas zijn er altijd verenigingen/ particulieren die dit niet wensen. Bepaalde verenigingen behouden het verenigingswater alleen voor de eigen leden en niet voor iedereen. Wij proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen, alleen dit lukt niet altijd en hierdoor kan het zijn dat sportvissers meerdere VISpassen nodig hebben. 

De sportvisser kan dit op de ALV aankaarten en de vereniging proberen te stimuleren om het viswater alsnog te delen, zodat we uiteindelijk tot één VISpas komen. Aangezien de laatste jaren allerlei aanvullingen zijn geweest, betekent dit dat er steeds meer water beschikbaar komt voor alle sportvissers. 

Mocht je toch twee lidmaatschappen nodig hebben, dan kun je eventueel de dubbele afdracht terughalen via dit formulier. Op deze manier hoeft u in ieder geval maar één keer de landelijke afdracht te betalen en is het vissen bij meerdere verenigingen goedkoper.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.