Vis & water

Stadsfontein spuwt visjes

5968
22 feb 2008

HARDERWIJK - De fontein in de gemeentevijver spuwt naast water ook visjes. Het is de gemeente Harderwijk en hengelsportvereniging De Snoek een raadsel. Waarschijnlijk gaat het om jonge voorntjes of baarsjes en meeuwen doen zich eraan tegoed.

Maar waar ze vandaan komen is de vraag en ook met welke frequentie het gebeurt. Mensen van de visstandbeheerscommissie van De Snoek gaan vandaag op nader onderzoek uit.

Het gaat om visjes ter grootte van een centimeter of tien, schat Olof Miskotte van de visstandbeheerscommssie van visvereniging De Snoek. "Het zouden voorntjes of baarsjes kunnen zijn." Op het moment dat ze met het water meekomen, zitten meeuwen verlekkerd te wachten om toe te happen.

De vraag is hoe de visjes in de aanzuigleiding terecht komen. Het antwoord daarop zal weer samenhangen met hoe de fontein wordt gevoed. Er zijn enkele mogelijkheden, onder andere water uit het Wolderwijd. Maar volgens Miskottes mede-commissielid Jan Spijker zou dat volgens het waterplan van de gemeente Harderwijk niet meer gebeuren. De pomp van de fontein is zo'n tien jaar oud.

Eerder sprak ook al de gemeente haar verbazing uit over de waarneming. Miskokkte gaat vandaag nader onderzoek verrichten. Voor de twee jaar geleden opgerichte visvereniging is er nog veel in kaart te brengen. De mannen van de visstandbeheerscommissie zullen daarom onder andere hun licht opsteken bij de gemeente Harderwijk en Waterschap Veluwe.

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.