Vis & water

Menkenvijver Oud Gastel is weer zuiver

7627
28 feb 2008

Donderdag 28 februari 2008 - OUD GASTEL - De PH-waarde in de Menkenvijver bij Oud Gastel is weer normaal. Gisteren is begonnen met het weghalen van de technische installaties en het hekwerk rondom de vijver.

De vijver is twee weken geleden ernstig vervuild met spoelwater van de Campinafabriek. Dat water is via een sloot naast de fabriek naar de vijver gestroomd. De temperatuur van het water steeg, met vissterfte tot gevolg. Het waterschap kwam in actie om het water te zuiveren door de PH-waarde te verlagen.

Het leegpompen viel niet mee, door de hoge druk van het grondwater. De gemeente Halderberge meldt dat het zuurstofgehalte nog altijd laag is en verwacht dat dit zich zal herstellen. De natuur wordt daarbij een handje geholpen: de vijver blijft gescheiden van de aangrenzende sloten. Vanuit een sloot wordt zuurstofrijk water in de vijver gepompt en tegelijkertijd wordt zuurstofarm water in het riool gepompt.

Het waterschap houdt het riool de komende dagen in de gaten, omdat in combinatie met de verwachtte regenval een overbelasting dreigt. Als dat zo is, worden de dammen tussen de vijver en de sloot direct verwijderd.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.