Vis & water

Vissterfte bij visplas Kienenhoef

4786
05 mrt 2008

05 mrt 2008, 02:51 - SINT-OEDENRODE - Enkele dode vissen die zijn aangetroffen in visplas Kienenhoef in Sint-Oedenrode worden op het moment onderzocht door het Instituut voor Dierhouderij en Diergezondheid in Lelystad.

 Waterschap De Dommel wil achter de oorzaak van de vissterfte komen. Het kan gaan om een schimmel, zo vermoedt het waterschap.

De gemeente Sint-Oedenrode heeft afgelopen weekeinde de dode vissen opgeruimd en waarschuwingsborden bij de visplas geplaatst.

Het gaat om een 'beperkt aantal vissen' stelt Waterschap De Dommel. Het gaat zeker niet om massale vissterfte. De gemeente en het waterschap willen wel het zekere voor het onzekere nemen en waarschuwen passanten niet in aanraking te komen met het water.

Ook hondenbezitters wordt aangeraden de plas te mijden met hun viervoeters. Naar verwachting is er binnen een week meer duidelijkheid.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.