Vis & water

Vissterfte in Maassluis voorkomen

6173
21 mrt 2008

Maassluis - Op woensdagochtend 19 maart zijn bij de Monsterse sluis aan de Veerstraat in het centrum van Maassluis vissen overgezet in verband met werkzaamheden.

Om de acht sluisdeuren te kunnen renoveren, moest een damwand worden geplaatst. Direct daarna zijn de vissen die nog aanwezig waren tussen de damwand en de sluis, overgezet door een professionele visser.

Maandag 17 maart was al een damwand geplaatst en werden rond 16.00 uur de werkzaamheden van die dag afgerond. Dinsdagochtend zouden de vissen in de sluis worden overgezet.

De vissen zijn maandagavond, om nog onduidelijke reden, in de problemen gekomen. Om omstreeks 18:45 uur kwam bij het Meldpunt Toezicht Delfland een melding binnen dat er bij de sluizen vissen in een afgedamde watergang naar lucht hapten. Ingeschakelde hulpdiensten hebben de vissen direct overgeplaatst naar het niet afgedamde deel van de Middelvliet.

Na het overzetten van de vissen kan dit deel worden leeg gepompt en kunnen de onderhoudswerkzaamheden starten.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.