Vis & water

Visstroperijteam Friesland neemt illegaal vistuig in beslag

7800
28 mrt 2008

Het Visstroperijteam Friesland heeft vrijdag 28 maart op het Tjeukemeer driehonderd meter net en zestig vissen in beslag genomen.

Stropers plaatsten de netten op een zogenoemde paaiplaats. Dit is een plaats waar volwassen en dus grotere en zwaardere schubvissen, zoals snoekbaarzen, samen komen om zich voor te planten. Wie de netten uitzette is niet bekend. De vissen zijn verkocht op de afslag.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie. Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen.

Illegaal vistuig en gebruikte vaar- en voertuigen worden altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de Friese wateren.

Bron: aid.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.