Vis & water

Regen, wind, maar ook veel vis in Terneuzen

8679
08 apr 2008

Ondanks de erbarmelijk slechte weersomstandigheden verschenen zaterdag toch nog zo'n honderd vissers aan de start van de internationale zeehengelwedstrijd in Terneuzen.

Het wedstrijdparcours dat de hengelsportvereniging ONI had uitgezocht, lag voor het Churchill hotel in Terneuzen.

De vangst bestond voornamelijk uit gul (kleine kabeljauw), bot en zeebaars. Opmerkelijk was de vangst van een paling van 52 centimeter. Ver gooien leverde de meeste vis op. Vooral de werpkanonnen die tot 200 meter kwamen, haalden veel vis boven.

Theo van Broeck van hengelsportvereniging De Edelkarper uit Bergen op Zoom bleek met 191 centimeter de beste visser bij de senioren. Hij liet de Zeeuws-Vlaams kampioen Kustvissen 2007, Martien van Bellen van hengelsportvereniging De Vogel, met 163 centimeter achter zich.

Arjen Rijnberg van OSV Sint Maartensdijk eindigde op een verdienstelijke derde plek met 142 centimeter. Ook bij de trio's ging het team Grauvell 2 van hsv De Edelkarper uit Bergen op Zoom met de eerste plek lopen. Niels Janse van hengelsportvereniging de Zeekrab uit Breskens pakte goud bij de junioren met 130 centimeter.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.