Vis & water

Barbeelwedstrijd 1 juni 2008

9069
16 mei 2008

Sportvisserij Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland organiseren op 1 juni een barbeelwedstrijd op de Waal.

Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van de afsluiting van het project ‘Haalbaarheid Publieke Participatie bij Vismonitoring’. Hierbij is in opdracht van onder meer Rijkswaterstaat en het ministerie van LNV onderzocht of hengelvangstregistratie samen met schepnetvisserij een goed beeld oplevert van de visstand.

Op drie trajecten tussen Tiel en Nijmegen zal er op aansluitende kribben door tien koppels (twee mensen met ieder één hengel) gericht op barbeel worden gevist. Alle gevangen barbelen zullen worden gemeten, gefotografeerd en verwerkt in een rapport. Juist de grote rivieren zijn lastig te bemonsteren met traditionele vistuigen als zegens en fuiken. Daarbij ontbreekt de kennis over het voorkomen en de verspreiding van de barbeel in Nederland nog goeddeels.

Aan de wedstrijd zullen in totaal 60 sportvissers deelnemen. Twintig van de deelnemers zijn jeugdigen (14-21 jaar) die zich via Stekkie.nl – de jeugdsite van Sportvisserij Nederland – hebben opgegeven, twintig mensen zijn aangesloten bij HVR online en de laatste twintig zijn overige personen. Inschrijven kan nog via het formulier dat op de website van Sportvisserij Nederland is te vinden.

Naast organisatoren Sportvisserij Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland, verlenen ook de Federatie Zuidwest Nederland en HSV De Voorn uit Nijmegen hun medewerking aan de wedstrijd. Shimano en Fox ondersteunen dit project, en in het bijzonder hengelvangstregistratie in de vorm van deze wedstrijd, door een prijzenpot ter waarde van €1000,- beschikbaar te stellen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.