Vis & water

Uitzetting elftenlarven in het kader EU Life project

7712
25 jun 2008

Op 24 juni zijn in Düsseldorf de eerste elftenlarven uitgezet in de Rijn. Het Ministerie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen is uitvoerder van dit EU Life project voor de herintroductie van de Elft in het Rijnsysteem. Sportvisserij Nederland is co-financierder van het project, samen met allerlei andere partijen.

Door ministers (Dhr. Uhlenberg en Dhr.. Dietzel) uit Noordrijn-Westfalen en Hessen werden de aanwezigen welkom geheten. Zij noemden in hun toespraak het belang van de elft of meivis in het verleden. Deze vis was voor beroepsvissers een belangrijke bron van inkomsten, maar door riviercorrecties en vervuiling verdween de soort rond 1930. Beide ministers noemden het van groot belang, dat door verschillende partijen internationaal wordt samengewerkt aan het herstel van de elftenpopulatie.

Ook door vertegenwoordigers van MIGADO (Franse kwekerij) en de sportvisserij (Dhr. Hagemeyer) werden korte toespraken gehouden. Dhr. Hagemeyer noemde de problematiek van de waterkrachtcentrales als probleem voor het herstel van sommige migrerende vissoorten, zoals de zalm en de aal.

Na de toespraken werden door de beide ministers symbolisch enkele elftenlarven losgelaten. Het is de bedoeling om tot 2010 circa 4 miljoen elftenlarven los te laten. De elftenlarven worden uitgezet in de Rijn in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen.

Voor meer informatie: www.alosa-alosa.eu

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.