Vis & water

VBC-nieuws interProvinciale Organisatie Sportvisserij

7308
26 jun 2008

Bron: POS-nieuws, een uitgave van de Stichting interProvinciale Organisatie Sportvisserij. Lees meer over VBC-ontwikkelingen van het POS-nieuws. Het POS-nieuws is een uitgave van de Stichting interProvinciale Organisatie Sportvisserij. De nieuwsbrief is bedoeld voor alle hengelsportverenigingen aangesloten bij één van de drie POS-federaties en andere relaties van de Stichting POS.

VBC Hollands Noorderkwartier

'Koepel-VBC' Hollands Noorderkwartier is inmiddels van start gegaan met het opstellen van een jaarplan en begroting. Belangrijke zaken die de VBC oppakt zijn onder meer het opstellen van een basis-visplan dat de regio's verder kunnen uitwerken en het regelmatig overleggen met het waterschapsbestuur over zaken als onderhoud en beheer van de watergangen en overmatige doorspoeling van de polders met IJsselmeerwater.

VBC Amstel, Gooi en Vecht

Een kleine werkgroep is bijna gereed met de voorbereidingen om VBC Amstel, Gooi en Vecht officieel op te richten. Die voorbereidingen behelzen onder meer het opstellen van een convenant, het kiezen van een voorzitter en het regelen van nog wat praktische zaken. Tijdens dit voorwerk bleek al hoe nuttig het overleg in VBC-verband is: naast de voorbereidingen voor de oprichting zijn ook al enkele lopende zaken zoals het aanpakken van vismigratieknelpunten en de hoogte van de pachtgelden aan de orde geweest.

Visplan Amsterdam-Rijnkanaal

VBC Amsterdam-Rijnkanaal werkt aan een visplan. In het visplan staan de concrete afspraken die de partijen maken over visserijvoorwaarden en eventuele onttrekking en uitzet van vis. Er staat bijvoorbeeld in hoeveel snoekbaars sport en beroep mogen onttrekken en welke visstand ze nastreven. Daarnaast staat in het visplan ook beschreven hoe de VBC gegevens over de visstand verzamelt en hoe stroperij zou kunnen worden bestreden.

Bron: POS-nieuws, een uitgave van de Stichting interProvinciale Organisatie Sportvisserij.

Meer over VBC's

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.