Vis & water

Tien partijen melden zich voor waterschapsverkiezing

5803
12 aug 2008

Bron: destentor.nl. RAALTE - Er zijn tien partijen die zich hebben aangemeld voor de verkiezingen voor het bestuur van Waterschap Groot Salland. Het is voor het eerst dat er partijen mogen meedoen aan deze verkiezingen.

Tot dusverre stond het bestuur altijd alleen open voor individuele kandidaten. Dit jaar gaat het anders: kandidaat-bestuurders moeten een 'lijst' vormen en een programma maken. Het systeem is daarmee vergelijkbaar geworden met de gemeenteraads- en Tweede Kamerverkiezingen. Belangengroeperingen die zich kandidaat willen stellen, konden zich tot 4 augustus laten registreren.

Naar nu blijkt, hebben zich tien van dergelijke lijsten gemeld. CDA, VVD, ChristenUnie, SGP, Water Natuurlijk, de Algemene Waterschapspartij, Gemeentebelangen Dalfsen, Algemeen Plattelandsbelang, Hengelaarsvereniging Ons Vermaak en de Visserijvereniging De Hengelsport doen een gooi naar een zetel in het bestuur van het Waterschap, dat zich uitstrekt over heel West-Overijssel.

Er zijn 25 zetels te verdelen. Daarvan worden er acht ingenomen door LTO Noord, het Bosschap en de Kamer van Koophandel. De zeventien overige zetels worden verdeeld na de verkiezingen.

De partijen die nu ingeschreven staan, hebben tot 16 september de tijd om een kandidatenlijst in te leveren bij het waterschap.

www.wgs.nl/verkiezingen

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.