Vis & water

Vissen sterven door vrieskou

5917
13 jan 2009

Bron: noordhollandsdagblad.nl. BEVERWIJK - Dieren hebben het niet makkelijk met de vorst. Sommige hebben hulp nodig om te overleven. Maar voor de vissen in de sloot in de Broekpolder was niets meer te doen. Hoe graag Carlo Landman en Sven Goedhart ook hadden gewild.

De twee vrienden gingen niet zelf schaatsen. Gewapend met zakken brood, voer en een bijl waren de 14-jarige jongens speciaal naar de sloot tussen de Parallelweg en de Conny Stuartlaan gegaan om dieren te helpen. Een wak was er al, maar dat was wat klein. Ze wilden een grotere waterplas voor de watervogels maken.

Eenmaal aan de slootkant bleken de vogels niet de grootste slachtoffers van de kou. Tientallen vissen zaten zonder een vin te verroeren in het ijsoppervlak, stijf ingevroren. Een triest aanblik. Ook enkele reigers hadden de smakelijke hapjes ontdekt. Maar die hadden meer oog voor elkaar dan voor de vissen. Ze vlogen elkaar aan. Dierenleed alom dus, en Carlo en Sven hadden het er maar moeilijk mee. Waarom hakt de brandweer niet grotere wakken om waterdierenmeer kans te geven? vroegen ze zich af.

Bron: noordhollandsdagblad.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.