Vis & water

350 kilo dode vis in vijver Peelo

11576
27 jan 2009

Bron: dvhn.nl. Assen - Uit de vijver aan de Veenwalweg in de Asser wijk Peelo is sinds afgelopen donderdag 350 kilo dode vis gehaald. De vissen zijn gestorven door zuurstofgebrek.

Gemeentewoordvoerder Maarten Ton: "Er zijn donderdag twee pompen uitgevallen door een storing. Daardoor is het zuurstoftekort ontstaan."

Inmiddels zijn de pompen weer aan de gang, is de vijver schoon en zit er weer genoeg zuurstof in het water. Gisteren zijn nog wel een aantal dode vissen uit het water gehaald, maar dat zijn volgens de woordvoerder als het goed is de laatste.

Of en wanneer er nieuwe vissen worden uitgezet in de vijver van Peelo is nog onduidelijk. Ton: "Dat moet in overleg gebeuren. Het moeten wel inheemse soorten zijn, bijvoorbeeld."

Van de zomer was er ook al sprake van massale vissterfte in Assen. In het Noorderpark stierven vissen eveneens door een storing in een pomp.

In Marsdijk legden tientallen karpers het loodje. De reden daarvoor heeft de gemeente ondanks onderzoek nooit kunnen achterhalen.

Bron: dvhn.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.