Vis & water

Sportvisserij laat zich zien en horen in Den Haag!

12669
28 jan 2009

Bron: totalfishing.nl. Den Haag, 28 januari 2009 - De afgelopen weken is er al veel om te doen geweest; de 250 meter nettenvrije zone langs de Nederlandse kust. Vanochtend vond de hoorzitting plaats in Den Haag aan het Binnenhof.

Ruim 100 sportvissers waren aanwezig om zijn/haar stem te laten horen. Uit de hoek van de Beroepsvisserij was nauwelijks een handjevol mensen aanwezig en dat was in het verleden wel eens anders...

Het merendeel van de stoelen in de zaal was voornamelijk bezet met steunbetuigers uit de Sportvisserij en de beveiliging leek lichtelijk in paniek te zijn toen alle geïnteresseerden zich tegelijkertijd meldden!

Namens Sportvisserij Nederland werd het woord gevoerd door o.a. Fred Bloot en hij mocht geregeld applaus in ontvangst nemen van de aanwezigen. Met goede argumenten bracht hij duideliijk de belangen van de Nederlandse sportvissers naar voren.

Ook deden vertegenwoordigers van de Beroepsvisserij hun zegje. Verder was Vis TV was ook in Den Haag aanwezig om opnamen te maken en zal in één van de uitzendingen (de nieuwe reeks start op 1 maart) met enkele betrokken politici terugblikken op de hoorzitting.

Dit jaar zal er hoogstwaarschijnlijk nog uitsluitsel komen betreffende de Nettenvrije zone. De voors- en tegens zijn in ieder geval vanuit de optiek van de Sportvisserij, op een overtuigende wijze naar voren gebracht. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn houden we u uiteraard op de hoogte.

Deze dag lieten de Sportvissers én Sportvisserij Nederland zich in ieder geval van hun beste kant zien! Dat geeft hoop voor de toekomst!

Bron: totalfishing.nl.

-> Meer over de hoorzitting, nettenvrij kustzone en zienswijze van Sportvisserij Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.