Vis & water

Aalscholvers vissen visvijver in Assen leeg (video)

45540
25 feb 2009

Bron: RTV Drenthe. ASSEN - De forelvijver in de Asser wijk Baggelhuizen wordt langzaam leeggevist, niet door vissers, maar door een andere visliefhebber: de aalscholver!

De vogel is dol op vis en kaapt het lekkere hapje voor de ogen van de vissers weg. De aalscholver heeft geen natuurlijke vijand, is beschermd en kan steeds beter overwinteren in Nederland door de zachte winters. Henk Mensinga van Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe ziet de toename van de aalscholvers in Drenthe ruim 5 jaar. Hij maakt zich zorgen over de ontwikkeling. De aalscholvers pakken niet alleen de kleine vissen maar brengen ook grotere vissen veel schade aan.

Bekijk hier het filmpje van RTV Drenthe

Zwarte nepzwanen zouden de aalscholvers afschrikken. En dus kocht de visvereniging van deze visplas 12 zwarte nepzwanen aan. Maar dat had slechts tijdelijk effect. Deze week start een grootschalig onderzoek naar duurzame oplossingen voor het aalscholverprobleem.

Bron: RTV Drenthe

-> Meer over de aalscholverproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.