Vis & water

Middelmaat vis mist in Deest

16861
27 feb 2009

DEEST - Veel hele grote vissen en verder veel kleine. Dat was de uitkomst van een visstandonderzoek van Sportvisserij Nederland in visvijver de Poolakker, langs de Van Heemstraweg in Deest.

De vis werd donderdag gevangen, gemeten en gewogen en daarna weer terug gezet. Uitkomst: de middelmaat vis mist. Oorzaak zijn aalscholvers. Ger van Hout van de Hengelsportvereniging Deest heeft wel eens een groep van twintig vogels de vissen in een hoek zien drijven.

"Er stonden ook een paar reigers te profiteren", zegt hij. " De vis springt uit angst op de kant." Jan Kamman van Sportvisserij Nederland legt uit dat kooien van schapengaas de vis moeten gaan beschermen. De brasem, snoek, voorn en karper gebruiken die als schuilhut, zodat ze onbereikbaar worden voor de aalscholver.

De Poolakker in Deest is een van de vier proefprojecten, waar nu een nulmeting is gedaan. De kooien worden halverwege maart geplaatst. Daarna wordt de visstand gevolgd.

Bron: Gelderlander

-> meer over aalscholverproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.