Vis & water

Hoorzitting Aalbeheerplan

5837
11 mrt 2009

Een commissie van deskundigen heeft advies uitgebracht over het Aalbeheerplan van Minister Verburg. Tijdens een hoorzitting op woensdag 11 maart mogen de bij dit plan betrokken partijen reageren op deze 'third opinion'. Sportvisserij Nederland is ook aanwezig bij deze hoorzitting die via internet live is te volgen.

Naar aanleiding van het door Minister Verburg voorgestelde Aalbeheerplan is discussie ontstaan over de hoeveelheid aal die in de Nederlandse wateren zou kunnen opgroeien om vervolgens als geslachtsrijpe schieraal naar de Sargassozee te vertrekken. Dit getal is belangrijk omdat in de doelstelling van de Aalbeheerplannen omschreven staat dat ten minste 40% van de biomassa van schieraal kan ontsnappen naar zee.

Een speciaal hiervoor ingestelde commissie van deskundigen heeft in deze advies uitgebracht aan de Minister. Bij de hoorzitting van woensdag mogen de bij het Aalbeheerplan betrokken partijen, waaronder Sportvisserij Nederland en de Combinatie van Beroepsvissers, hun zienswijze geven op deze zogenaamde 'third opinion'. De hoorzitting staat ingepland van 13.00 - 15.00 uur en is live te volgen via www.tweedekamer.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.