Vis & water

CDA wil snel actie tegen aalscholvers

16044
18 mrt 2009

Bron: refdag.nl. MIDDELHARNIS (ANP) – Europarlementslid Visser (CDA) heeft Brussel gemaand tot spoed voor een actieplan tegen de vele aalscholvers in Europa. Het aantal aalscholvers is in 25 jaar vertwintigvoudigd tot zo’n 2 miljoen vogels.

De Zeeuwse CDA’er vindt de aalscholvers daarom een bedreiging voor vis en de bedreigde paling. Gerda Verburg (Visserij) heeft al besloten om de palingvangst in Nederland in oktober te sluiten.

De politicus Visser wijst erop dat het Europees Parlement in november al aan de Europese Commissie had gevraagd om de aalscholver niet meer te beschermen door de Europese vogelrichtlijn. Sindsdien bleef het stil. „Ik wil weten wat en wanneer de Europese Commissie iets gaat doen met onze oproep. Het kan niet zo zijn dat er niets mee gebeurt", vindt Visser.

De aalscholverpopulatie kan worden beperkt door nesten te verwijderen of eieren in de nesten te schudden. In beide gevallen betekent dat het einde van het nageslacht. Aalscholvers eten allerlei soorten zoet- en zoutwatervis. Ze halen bijna evenveel snoekbaars uit het IJsselmeer als de beroepsvissers, bleek vorig jaar uit onderzoek.

Bron: refdag.nl.

-> meer over de aalscholverproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.