Vis & water

Bijzonder blauwalgonderzoek

7501
16 jul 2009

Bron: bndestem.nl. DONGEN - Waterschap Brabantse Delta maakt de Dongense 'eendenvijver' aan de Mgr. Schaepmanlaan klaar voor het onderzoek naar blauwalg, dat het waterschap daar de komende twee jaar uitvoert.

De visrijke vijver is een bekende overlastlocatie van blauwalg. Het waterschap deelt de vijver met houten damwanden op in acht stukken (de grote vijver in zes delen, de kleine in twee). In elke 'bak' past het waterschap andere maatregelen toe om te kijken hoe de blauwalg daarop reageert: Met de de visstand (snoek en blankvoorn) variëren, het uitzetten van waterplanten en fosfaten, baggeren. Eén bak blijft 'blanco', ter vergelijking.

De universiteit van Wageningen begeleidt het onderzoek. Alle vis die in de vijver zat (vooral karper, brasem en blankvoorn) is er ondertussen door een professioneel bedrijf uitgehaald. Hengelsportvereniging De Ruischvoorn, die haar vaste stek had aan de Schaepmanlaan, vist de komende twee jaar in de kanovijver achter De Vennen.

Bron: Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.