Vis & water

Nieuw overleg over sluiting pieren IJmuiden

5832
11 aug 2009

Bron: Hengelsportfederatie Noordwest Nederland. Sportvissers die vorige week de pier opliepen zal het niet zijn ontgaan. Grote gele borden kondigden een sluiting van beide pieren met ingang vanaf 17 augustus tot en met 21 oktober aan. Al snel ontstond er opschudding onder sportvissers en verschenen er berichten in de media.

Terecht overigens, want ook bij de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland en Sportvisserij Nederland kwam dit bericht als donderslag bij heldere hemel. In eerdere berichtgeving van Rijkswaterstaat werd gerept over zomerherstel –noodreparaties door stormschade- dat enige dagen zou gaan duren. Daarover hebben wij al eerder bericht. Nadere informatie kwam er echter niet totdat vorige week daar ineens die borden waren.

Navraag bij Rijkswaterstaat leert dat de tekst op de borden niet juist is. De aannemer is verzocht de borden direct weg te halen en verdere communicatie nadrukkelijk met ons af te stemmen. Uiteraard blijft maximale bereikbaarheid voor sportvissers daarbij voor ons het uitgangspunt.

Natuurlijk is de geplande reparatie aan de pieren noodzakelijk. Eerdere stormen hebben duidelijk hun sporen achtergelaten en de schade blijkt volgens Rijkswaterstaat omvangrijker dan eerder is ingeschat. Daarom wacht men niet tot de geplande renovatie aan de pieren, maar gaat men nu over tot actie.

Begrijpelijk, maar wij willen sportvissers die soms uren rijden om op een dagje op de pier te vissen graag goed informeren. Zodra bekend is wanneer er exact wel en niet wordt gewerkt, zullen wij jullie op de hoogte brengen.

Bron: Hengelsportfederatie Noordwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.