Vis & water

Visstandbemonstering Gooimeer, Eemmeer en Nijkerkernauw

8559
13 aug 2009

Vanaf volgende week zal AquaTerra-KuiperBurger B.V. (ATKB) in opdracht van Rijkswaterstaat gedurende twee weken de visstand in de zuidelijke randmeren bemonsteren.

Voor de bemonstering, die plaats vindt in de nachtelijke uren, zijn de beroepsvissers met de schepen HK173 en de PU3 ingeschakeld. Zij zullen met de kuil op verschillende trajecten in het Gooimeer en Eemmeer vissen. Alle gevangen vis zal na onderzoek, zo snel mogelijk weer worden teruggezet.

De bemonstering maakt deel uit van het reguliere onderzoeksprogramma van Rijkswaterstaat in de randmeren en de gegevens worden na afloop beschikbaar gesteld aan de VisserijBeheerCommissie (VBC) Randmeren.

Hengelsportfederatie NoordWest Nederland verleent als huurster van het schubvis-visrecht op de meren haar volledige medewerking aan de visstandbemonstering. De resultaten van het onderzoek zullen door de federatie worden gebruikt om nieuwe afspraken te maken in een volgend visplan voor de zuidelijke randmeren.

Bron: Federatie van Hengelsportverenigingen NoordWest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.