Vis & water

WK: Spetters tijdens derde trainingsdag

8840
03 sep 2009

In vele opzichten was het een spetterende trainingsdag: De Lage Vaart gaf een prachtige karper prijs, donkerbruine brasems tot ruim 3 kilo rolden regelmatig in de schepnetten en de grootste idolen delen nu al handtekeningen uit aan hun fans. Eén van die idolen is Tamas Walter, voormalig wereldkampioen. Hij voorziet een zeer spannend WK waar het beste land er met goud vandoor gaat.

Ruim een half uur houdt de Schot George Glenn een groeiende schare publiek in spanning als hij tijdens de eerste training een zware vis haakt. Is het een zeelt, snoekbaars (beiden al vaker gevangen deze week), een graskarper, meerval of gewoon een gigantische brasem die vals gehaakt is? Wat de ervaren visser ook probeert, de vis vertikt het de eerste 20 minuten om ook maar 10 centimeter omhoog te komen of - wat je eerder zou verwachten - er gewoon vandoor te gaan.

Wat Glenn ook probeert, de bizar sterke vis geeft de eerste 20 minuten geen krimp en blijft onder de hengeltop in de diepte circelen.

Uiteindelijk wordt de druk van het elastiek de krachtpatser toch te veel en geeft hij zich gewonnen. Denken we!  Het blijkt een 10 pond zware schubkarper die het presteert om rechtstandig omhoog uit het schepnet te springen en zodoende de 10/00 onderlijn toch nog te breken. "Oké, laten we proberen dit komend weekend te voorkomen..." reageerde Glenn sportief.

Heel even lijkt het gevecht in het voordeel van de Schot beslist, maar de 10-ponds schubkarper heeft andere plannen, springt uit het schepnet en breekt de onderlijn.

Verder blijken ook vandaag weer Sector A en B voor de meeste én de grootse brasems te zorgen. Het Engelse team vist de eerste training voluit en krijgt er in totaal elf in de bewaarnetten. Nederland houdt het bij een bescheiden 5-tal bonusvissen, maar ziet het zelfvertrouwen met de dag groeien.

Bondscoach Jan van Schendel ziet enorm uit naar het komend weekend waar het Oranje team waar moet maken waarvoor ze het afgelopen jaar keihard hebben gewerkt. "Het wordt een prachtig WK met een heel technische visserij. Je zult zowel de kleine vissen als grote brasems moeten vangen om hoog te eindigen. Niemand kan het zich permitteren om te gokken op enkel en alleen de bonusvissen, maar je hebt ze wel nodig om een hoog gewicht te verzamelen."

De Engelsen vissen vandaag op volle kracht én op volle lengte, met in totaal elf brasem tijdens de ochtendtraining.

De Hongaar Tamas Walter voorspelt dat het over de hele linie een eerlijk kampioenschap wordt waarbij de beste landen op het podium terecht komen. "Individeel ligt dat wat lastiger aangezien je voorns steeds lastiger te vangen zijn. Dan komt het toch meer aan op de vangst van bonusvissen, en dan is de factor geluk gewoon net even wat belangrijker."

Jo Adriolo met een massieve brasem waarvan het Oranje team er tijdens de ochtendtraining vijf wist te vangen.

Het Engelse team in overleg over de te volgen strategie voor het komend weekend. Zijn er nog liplezers in de zaal?

Tamas Walter gaat bij deze de boeken in als allereerste sexsymbool in de hengelsport. Als hij het komend weekend net zo succesvol is bij het vissen, zal hij zonder problemen zijn tweede wereldtitel in de wacht slepen.

Klik hier voor de loting van de trainigsboxen. Zo weet je precies waar je de komende dagen de verschillende landenteams aan het werk kunt zien.

Nederland vist donderdag 3 september in sector C, box C4. Je bent van harte welkom om te komen kijken.

De eerste training begint elke dag om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur. De tweede training wordt dagelijks gehouden tussen 15.00 uur en 18.00 uur (vrijdag uitgezonderd, dan is er geen middagtraining). Parkeren kan op de Marathonlaan 12 in Almere. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het wedstrijdparcours.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.