Vis & water

Hengelsport en Visbotenbeurs Utrecht 2009

8110
04 nov 2009

Velen kijken er naar uit: van 6 t/m 8 november 2009 staan de Utrechtse Veemarkthallen weer bol van de hengelsport tijdens de jaarlijkse Hengelsport en Visbotenbeurs.

In 2008 kwamen meer dan 13.500 bezoekers op dit driedaagse evenement af. De mix tussen nieuwe producten, horeca, voorlichting, theorie en praktijk, acties, verkoop en de steevast sfeervolle entourage van de Veemarkthallen, vormen het succes van de beurs.

Populairder dan ooit

Dit jaar zal het niet anders zijn. Sportvissen is populairder dan ooit en zelfs een crisis lijkt geen vat te hebben op sportvissers. Integendeel, er wordt zelfs meer gevist door het legioen van bijna 2 miljoen sportvissers! De achtste editie van de beurs gaat zijn reputatie dan ook opnieuw waarmaken. De variatie aan producten is ongekend. De bezoeker vindt er alle denkbare hengels en molens, visboten, buitenboordmotoren, visreizen, elektronica en krijgt een randprogramma voorgeschoteld met lezingen, voorlichting en demonstraties. Genoeg vermaak voor een leuk uitstapje met het hele gezin.

Een hobby voor iedereen

Sportvissers kom je tegen in alle leeftijden en lagen van de bevolking. Veel heb je niet nodig om ermee te beginnen. De Utrechtse beurs vormt daarom een mooi startpunt en oriëntatiepunt voor de beginnende sportvisser. Fabrikanten en groothandels geven er alle informatie over het materiaal en de technieken, maar ook de landelijke en lokale verenigingen zijn er om u op weg te helpen. Laat je bijvoorbeeld voorlichten bij Sportvisserij Nederland of bij vrijwilligers van federaties en hengelsportverenigingen waar je in jouw omgeving kan gaan vissen. Tegelijkertijd kun je er leren hoe je een haakje aan de lijn moet knopen en een dobber moet ‘uitloden’. Wil je meteen informatie over een bepaalde vissoort, dan zijn er de speciale verenigingen voor karpervissen, snoekbaarsvissen of vliegvissen om alle vragen te beantwoorden. Zij kunnen meteen vertellen welke materialen je ter plekke kunt aanschaffen voor deze fantastische hobby.

Zware karper

Een zware karper staat hoog op de verlanglijst. Nederland telt ruim 250.000 karpervissers die volgens onderzoek per jaar 1363 euro uitgeven aan hengels, molens, voer, boilies (voerballetjes), bivvy’s (tentjes) en andere karpermaterialen. Maar karpervissen hoeft niet per se veel geld te kosten. De basis; met een (pen)hengel, een dobber, een handje voer en een blikje maïs langs het water struinen, geeft evenveel voldoening. Materiaal en voerproducten zullen u op de beurs bijna tegemoet kruipen, zoveel is er voor het karpervissen verkrijgbaar. Maar ook uitleg over materiaal, de vis, de techniek en wat wel en niet mag volgens de wet!

Roofvisplaza

De herfst is volop zichtbaar in het land. Vroeger het sein voor de snoekvissers om erop uit te gaan, want de herfst is hot voor snoek. En nog steeds! Maar het ‘roofvissen’ heeft zich verbreed met het gericht vissen op soorten als snoekbaars, baars en roofblei. Daarom wordt er dit jaar voor het eerst op de Hengelsport- & Visbotenbeurs te Utrecht een speciaal Roofvisplaza georganiseerd. Het Roofvisplaza zal bestaan uit een aantal stands die gespecialiseerd zijn in alles wat te maken heeft met roofvissen, in een grote waterbak zullen allerlei demonstraties gehouden worden.

Ben's Fishing Tackle

Zoals altijd heeft Ben's Fishing Tackle Bv voor de Hengelsport- en visbotenbeurs in Utrecht een aantal nieuwe en zelfs revolutionaire producten te presenteren. Dit jaar introduceerd Ben's Fishing Tackle Bv de allernieuwste St. Croix Rod Collectie 2010. Daarnaast vindt u in de stand een aantal nieuwe Culprits en de introductie van verschillende nieuwe zeer exclusieve Japanse kunstaasjes.

Openingstijden Hengelsport- en Visbotenbeurs te Utrecht 2009

  • Vrijdag 6 november 2009 van 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Zaterdag 7 november 2009 van 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Zondag 8 november 2009 van 10:00 uur tot 17:00 uur
Entreeprijzen
  • Volwassenen: € 9,00 bij de kassa
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis
  • Parkeren: is gratis!
Acties

Wilt u direct doorlopen naar de controlepost en geen kaartje meer bij de kassa kopen? Koop dan nu een e-ticket op onze website; www.hengelsportbeurzen.nl! Met het aanschaffen van een e-ticket kunt u bij de entree direct doorlopen én profiteert u van een korting op de toegangsprijs!

Tevens kunt u bij inlevering van uw e-ticket een gratis kopje koffie of thee halen. Ook maakt u met uw e-ticket elke dag kans op een waardebon van 100 euro!

Ook geeft Pure Fishing Netherlands elke dag 150 splinter nieuwe hengels weg, waarvan de eerste 150 bezoekers van onder de 16 jaar kans maken er één te winnen.

Locatie

Veemarkthallen
Sartreweg 1-3
3573 PW Utrecht

Meer informatie op http://www.hengelsportbeurzen.nl/

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.