Vis & water

Barbeel koppelwedstrijd 2009 groot succes!

7042
22 sep 2009

Barbeelvissen wordt steeds populairder. Dit bleek wel uit de aanmeldingen voor de wedstrijd. Lekker vissen en mee helpen aan visstandonderzoek, het kon allemaal 20 september aan de Waal!

-> Bekijk hier het foto-album van de barbeelwedstrijd 2009

In 2008 deden er nog 44 deelnemers mee aan de barbeelwedstrijd. Afgelopen zondag visten maarliefst 76 fanatieke barbeelvissers van 8.30 tot 13.30 aan de noordoever van de Waal. Het traject liep van Dodewaard tot iets voorbij de brug bij Beneden-Leeuwen.

Deze wedstrijd/visstandonderzoek geeft waardevolle gegevens over de barbeelstand in de Waal. Met andere vangtuigen is barbeel slecht te vangen. De hengel is hier het aangewezen vangtuig dat bovendien visvriendelijker is dan alternatieve vangtuigen. Via een online programma worden de vissen in de dataset verwerkt voor een goed beeld van de visstanden in verschillene wateren in Nederland. Opvallend was hoe sportief en gezellig deze groep vissers was. Het was een super geslaagde dag. Totaal werden er 45 barbelen gevangen!

Uitslagen:

De Internationaal bekende sportvisser Arnout Terlouw ving de grootste barbeel met maarliefst 74 centimeter! Het koppel op krib 42, Arian Overweg en Erwin van den Berg vingen 6 vissen wat uiteindelijk goed was voor 3 meter en 34 centimeter barbeel. Hiermee sleepte ze de 1e prijs in de wacht. De doorgewinterde zeevissers Luc Mom (Lucky Luc Mom) en Tom Sintobin vingen goed barbeel.

Vijf minuten voor het eind sleepte Luc de 5e vis voor het koppel binnen haalde hiermee een knappe 2e plaats binnen. De 3e plaats was voor Jan Wildemans en Jeroen Kastelein.

Als echte “special” wist Michel Dekker een prachtige zeeforel van 53 centimeter te vangen

.

De barbeelwedstrijd 2009 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.