Vis & water

Brussel waarschuwt voor kabeljauw

5815
16 okt 2009

Bron: nu.nl. BRUSSEL - Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering. Omdat er weinig oudere exemplaren zijn voor de voortplanting, moeten vissers komend jaar circa een kwart minder van deze populaire vissen vangen.

Dat heeft de Europese Commissie vrijdag voorgesteld aan de ministers van Visserij van de EU-landen. Die beslissen hierover half december.

Beter gaat het met de tong. Vissers zouden 1 procent meer kunnen vangen in de Noordzee. Voor de vangst van schol en haring in veel zeegebieden doet de Europese Commissie nog geen voorstel; daarvoor onderhandelt de Europese Commissie nog met Noorwegen.

Het visbestand in Europese wateren is sinds 2005 verbeterd, ook al gaat het langzaam. Het aantal soorten dat is overbevist neemt iets af, stelde EU-commissaris Joe Borg (Visserij).

Bron: nu.nl

-> Alles over de kabeljauw

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.