Vis & water

Vissers zetten zestig karpers uit in Maarssen

6556
12 nov 2009

Bron: RTV Utrecht. MAARSSEN - Met een serie van tientallen plonzen zijn woensdagavond zestig karpers uitgezet in de wijk Zwanenkamp in Maarssen. Hengelsportvereniging Maarssen viert daarmee haar zestigjarig bestaan.

Het loslaten van de grote karpers is nodig, omdat aalscholvers de singels leegvissen. Vissers kunnen de karpers adopteren en daarmee de hele operatie bekostigen.

RTV Utrecht was aanwezig bij de feestelijke activiteit. Beluister hieronder de reportage:

http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/fa21640e.mp3

Bron: RTV Utrecht.

-> meer over de aalscholverproblematiek
-> Naar HSV Maarssen

Van de website van HSV Maarssen:

De karpers komen eraan! (6 nov '09)

Het verlossende woord is zojuist gekomen van de kweker : De jubileumkarpers zullen op woensdag 11 november geleverd worden, rond half vier 's middags. Gezien het late tijdstip zal het nog een hele heksentoer worden om ze allemaal bij daglicht te fotograferen en verspreid over de singels uit te zetten.

Daar kunnen we dus wel wat hulp bij gebruiken. Heeft u iets met karper, meld u dan aan als vrijwiliger om te helpen bij de karperuitzetting. Op dit filmpje van HSV Leeuwarden is te zien hoe zo'n operatie in zijn werk gaat. Ook kunt u deze zaterdag een praatje met ons komen maken op de vrijwilligersdag in Bisonspoor.

Niet vissen a.u.b.

Tot slot willen wij u dringend verzoeken om de eerste weken na de 11e niet op karper te vissen. Het transport trekt soms al een behoorlijke wissel op hun conditie, en het helpt niet als ze dan ook meteen alweer gevangen worden. Dus willen we de komende jaren genieten van deze nieuwkomers, laat ze dan nu nog eventjes met rust.

Zelf uw eigen karper uitzetten? Er zijn er nog een aantal beschikbaar voor adoptie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide