Vis & water

Visserijkundig onderzoek in Bodegraven

7124
07 dec 2009

Sportvisserij Nederland onderzoekt op 14 en 15 december het viswater de Groote Wetering te Bodegraven. De landelijke belangenorganisatie doet dat op verzoek van de Bodegravense Hengelsport Vereniging.

Doel is om een beeld te krijgen van de aanwezige vispopulatie en hoe deze zich verhoudt tot het betreffende water. Er wordt gekeken naar de aanwezige soorten, de conditie van de vis en of alle jaarklassen aanwezig zijn.

Na het verwerken van alle vangstgegevens krijgt de hengelsportvereniging een uitgebreid rapport met een advies hoe de visstand de komende jaren het beste wordt beheerd en welke maatregelen daarvoor moeten worden genomen.

Naar verwachting zal het onderzoek veel bekijks trekken omdat de kans groot is dat een groot deel van de visstand boven water komt. Dus ook ‘die gigant die altijd wist te ontkomen’ waarover onder plaatselijke sportvissers de grootste verhalen de ronde doen.

Het onderzoek start om 09.00 uur en geïnteresseerden zijn vanaf 10.00 uur van harte welkom om te komen kijken.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.