Vis & water

Albert Heijn stopt met verkoop paling

6751
10 dec 2009

Supermarktketen Albert Heijn verkoopt vanaf medio 2010 geen paling meer. De reden hiervoor is dat de paling een ernstig bedreigde diersoort is. Enkele andere supermarktketens gingen de Zaanse grootgrutter al voor met het uit de schappen halen van deze vis die sinds 2007 op de zogenoemde Rode Lijst van bedreigde diersoorten staat.

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds heeft Albert Heijn een duurzaam alternatief voor paling ontwikkeld. Deze andere gerookte vissoort ligt voor Pasen in de schappen van de supermarkt. Bovendien gaat Albert Heijn op de verpakking van paling vermelden dat de vis ernstig bedreigd is en hen informeren over het alternatief dat beschikbaar komt.

De verkoop van Euro Shopperpaling wordt al vanaf januari gestaakt, waarna de overige palingproducten later in 2010 uit de schappen worden gehaald. Meteen stoppen zou ertoe leiden dat de consument de paling ergens anders gaat halen', stelt een woordvoerder van AH. ''We willen de consument eerst bewust maken en verwijzen naar een alternatief.'' Daarbij maakt de supermarktketen zich sterk voor een algehele verkoopstop van paling.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.