Vis & water

Hengelvangsten waardevol voor wetenschappelijk onderzoek

6638
11 feb 2010

Steeds meer instanties zien dat sportvissers niet alleen een mooie hobby hebben, maar zien de waarde van de verzamelde gegevens ook in. Dat bleek wel uit de sterk toenemende aanvraag naar gegevens.

Sportvissers die invoeren via vangstenregistratie@sportvisserijnederland.nl helpen mee een goed beeld van de visstand te krijgen. Sportvisserij Nederland krijgt dan ook regelmatig de vraag gegevens aan te leveren aan diverse organisaties.

Enkele voorbeelden van recente aanvragen

Hengelvangstgegevens worden gebruikt bij de verspreidingsatlas van Gelderland, een initiatief van Stichting RAVON en het adviesbureau Natuurbalans-Limes Divergens. Eind 2010 zal deze verspreidingsatlas verschijnen.

De online visatlas Flevoland bevat o.a. hengelvangstgegevens maar ook voor het signaleringsproject invasieve exoten van de VOFF & LNV zijn hengelvangst gegevens zeer waardevol gebleken.

Uw vangstmeldingen worden zeer gewaardeerd, blijf daarom uw vangsten melden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.