Vis & water

PvdA stelt vragen over vissterfte

6080
12 feb 2010

De PvdA in Schagen heeft schriftelijke vragen gesteld over de vissterfte in de wijk Waldervaart. Ook baggerplan roept vragen op.

Foto: in Waldervaart is veel dode vis gevonden.

In de wateren in Waldervaart werd enkele weken geleden een grote hoeveelheid dode vis aangetroffen. De exacte oorzaak is nog onbekend, maar heeft waarschijnlijk te maken met zuurstoftekort en een te laag waterpeil. De PvdA wil van het college weten welke maatregelen zijn genomen om verdere vissterfte te voorkomen.

Ondanks de al lage waterstand werd, na een melding van wateroverlast, in een deel van Waldervaart het waterpeil verder omlaag gebracht. De PvdA wil weten hoe dat kon gebeuren.

Verder stelt de PvdA vragen over het baggeren van de wateren. De fractie wil weten wat er de afgelopen 20 jaar aan baggerwerkzaamheden zijn uitgevoerd, of de diepte van het water nu aan de eisen voldoet en welke maatregelen de gemeente neemt om de situatie te verbeteren.

Bron: schagenfm.nl

-> Meer meldingen en informatie over vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.