Vis & water

Baggerwerkzaamheden Schagen na vissterfte

6385
22 feb 2010

SCHAGEN - Komende weken vinden in Schagen baggerwerkzaamheden plaats op of nabij de volgende locaties: Vijver Acaciaplein, sloot Eksterstraat-Sperwerhof, duiker Scholeksterlaan, Slotgracht, Vijver Gruttolaan, sloten Trambaan-Oost en vijver Muggenburgerweg.

De sloot Zwaluwplein wordt mogelijk nog toegevoegd. Per locatie wordt enkele dagen tot een week gewerkt.

Tijdens de werkzaamheden kan er enige overlast zijn in de directe omgeving. Voor de veiligheid worden, voor de aan- en afvoer van het baggerslib, gedurende de werkzaamheden enkele voet- en fietspaden afgezet.

Verbeteren leefmilieu

De afgelopen wintermaanden zijn de werkzaamheden voorbereid. Tijdens de voorbereidingen zijn twee op zichzelf staande problemen geconstateerd: de massale vissterfte en het onnodig verlagen van de waterstand. De vissterfte komt door het tekort aan zuursof, mogelijk in combinatie met de winterse omstandigheden. Dit in later op meer plaatsen in Noord-Holland voorgevallen. Het verlagen van de waterstand komt door een menselijke fout naar aanleiding van wateroverlast in de Sperwerhof.

Door de baggerwerkzaamheden zal het leefmilieu van de flora en fauna van het water verbeteren, net als de doorstroming van het water. Tegelijk met het werk worden in de omgeving de aanwezige duikers en hemelwaterafvoeren gecontroleerd op waterdoorlaatbaarheid en zonodig schoongemaakt.

Bron: Schager Weekblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.