Vis & water

Nieuwe vis in Woudenbergse vijvers

8103
16 mrt 2010

WOUDENBERG - Hengelsportvereniging Ons Genoegen heeft zaterdag honderden kilo's nieuwe vis uitgezet in de visvijvers. Daarnaast zijn de zwarte zwanen teruggeplaatst in de Westerwoudvijver om de overlast van aalscholvers terug te brengen.

De vereniging is al enige tijd bezig met een proef om er achter te komen wat het effect is van het uitzetten van zwarte zwanen in de strijd tegen de aalscholvers die de visstand grote schade toebrengen. Het bestuur heeft geconstateerd dat door de inzet van de zwarte zwanen het aantal aalscholvers sterk is verminderd. Maar omdat de vissende leden in de Woudenbergse vijvers steeds minder vis gingen vangen zou dit er op kunnen duiden dat er onvoldoende vis aanwezig is. Dan ligt een voedseltekort voor de hand, zo meent de vereniging.

  

 
Blankvoorn, ruisvoorn, kolblei en winde

Het bestuur heeft na overleg met de commissie visstandbeheer en de gemeente Woudenberg besloten om de zwarte zwanen terug te plaatsen en nieuwe vis aan te kopen en uit te zetten. Zaterdag hebben enkele vrijwilligers van de vereniging de zwarte zwanen weer in de Westerwoudvijver geplaatst. Aan het einde van de middag arriveerde ook de bestelde vis en vonden enige honderden kilo's blankvoornruisvoorn als ook kolblei en windes een nieuw tehuis in de Westerwoudvijver, de Wipperveldvijver en de Zeelandvijver.

Bron: De Woudenberger.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.