Vis & water

Ook Delfland stopt ruimen vis

8838
06 apr 2010

Na het Waterschap Rivierenland heeft nu ook het Hoogheemraadschap van Delfland aangekondigd te stoppen met het ruimen van vis in verschillende wateren in en rond Delft.

Dit besluit is het gevolg van het intrekken van toestemming door de locale hengelsportverenigingen in de Bommelerwaard en in Delft.

Radio West stuurde vandaag een verslaggever naar de Delftse wijk Tanthof West, waar enkele van de geplande proefwateren liggen. Langs één van deze wateren werd zowel het Hoogheemraadschap van Delfland als Sportvisserij Nederland gevraagd of dit nu het einde betekent van een kansrijk onderzoek of het begin van een hernieuwde samenwerking aan een betere waterkwaliteit.

Radio West

Radio West besteedde afgelopen dagen aandacht aan dit onderwerp. Hierbij werden onder meer medewerkers van Sportvisserij Nederland (Bert Zoetemeyer) en het waterschap geïnterviewd. Luister hieronder de fragmenten terug (mp3):

-> Meer over dit dossier en Actief Biologisch Beheer (ABB)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.