Vis & water

Onderzoeksteam naar Bergeijk (video)

7919
14 apr 2010

In het kader van het aalscholverproject onderzoekt Sportvisserij Nederland op donderdag 15 april 2010 het viswater ‘Burgemeester Lindersvijver’ te Bergeijk. Het betreft viswater van Hengelsportvereniging Ons Vermaak uit de gemeente Bergeijk.

In de vijver zijn gaaskooien geplaatst die dienen als schuilplaats voor de vis tegen aalscholvers.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Burgemeester Lindersvijver. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

RTV Oost item:

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Het onderzoek start om 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Om 09:30 uur en om 13:00 uur komen er basisschoolleerlingen van de Beisterveldschool uit Bergeijk op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Louis Antonis een visles.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer over visserijkundige onderzoeken bij hengelsportverenigingen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.