Vis & water

Brandweer brengt zuurstof in gracht

5306
09 aug 2010

GEMERT - De vrijwillige brandweer van Gemert heeft zaterdag geprobeerd de vissterfte in de kasteelgracht te beperken door zuurstof toe te voegen aan het water.

In de afgelopen dagen werden in de gracht karpers, een grote snoek, twee eenden en een otter dood aangetroffen. Het warme weer en een kapotte zuurstofpomp in de gracht zouden daarvan volgens de gemeente de oorzaak zijn.

Interim Vastgoedbeheer die namens de paters van de Heilige Geest – kasteeleigenaar – het onderhoud verzorgen, liet zaterdag in deze krant al weten dat het het probleem snel ging oplossen. De brandweer is daarbij te hulp geschoten en heeft met blusmateriaal gezorgd dat er enkele waterstralen op de binnengracht kwamen staan. Daardoor kwam er extra zuurstof in het water waarmee de visstand op de binnengracht letterlijk weer lucht krijgt

Bron: ED.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.