Vis & water

Visserijkundig onderzoek Barneveld

9064
18 jan 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Barneveld uit de gemeente Barneveld, onderzoekt Sportvisserij Nederland woensdag 19 januari 2011 het ‘Schaffelaarsebos’ te Barneveld

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in het Schaffelaarsebos. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. De HSV Barneveld telt circa 850 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater.

Het onderzoek start om 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken vanaf 10:00 uur. Van 10.00 tot 11:00 uur komen er mogelijk leerlingen van het Groenhorst College uit Barneveld op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer over visserijkundig onderzoeken

-> Meer evementen en onderzoeken vind je in de agenda

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.