Vis & water

Visserijkundig Onderzoek Visplas Zaarderheiken te Venlo

5962
09 dec 2011

Op verzoek van Stichting Hengelsport Venlo-Blerick, zal Sportvisserij Nederland op dinsdag 13 december 2011 een onderzoek naar de visstand van de ‘visplas Zaarderheiken’ te Venlo uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hopen de verenigingen (die ondergebracht zijn in een Stichting) een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de visplas Zaarderheiken. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.30 uur bij het recreatiegebied aan de Zaanderweg, gelegen te Venlo.

In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.