Vis & water

Digitale Lijst als wettige toestemming

8584
03 feb 2012

Sportvisserij Nederland streeft naar rechtsgeldigheid van een digitale lijst van wateren. Samen met de fysieke VISpas zou een digitale lijst dan de toestemming vormen voor een sportvisser om in een water te mogen vissen.

Afb.: de huidige Visplanner wordt straks omgetoverd naar een beter bruikbare versie, inclusief bijhorende App!

Om dit te realiseren wordt gewerkt aan een VISplanner App en is een brief (pdf) met dit voorstel naar staatssecretaris Bleker verstuurd.

Nu is het nog zo dat iedere drie jaar vier versies van de Landelijke en federatieve lijst van Viswateren in grote aantallen (800.000 stuks) worden geproduceerd. Die worden vervolgens per post verstuurd naar alle leden van de bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportverenigingen. Daarbij krijgen al deze leden ook ieder jaar een Aanvullingslijst (oplage: 560.000 stuks) thuisgestuurd. Dat hier een enorme hoeveelheid papier voor nodig is en hoge kosten mee gemoeid zijn, moge duidelijk zijn.

Enorme besparing

Met de huidige technieken en het gebruik van smartphones is het goed mogelijk om de lijsten digitaal te presenteren op kaarten als Google Maps. De grafische presentatie maakt het bovendien voor zowel sportvisser als controleur veel duidelijker waar er met welke VISpas wel en niet mag worden gevist.

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ziet de voordelen van deze enorme lastenverlichting en staat positief tegenover dit streven. We wachten momenteel op het antwoord van Bleker op onze brief, maar zijn al druk bezig met de VISplanner App. Die zal naar verwachting eind mei of begin juni klaar zijn.

-> Lees hier de brief aan Bleker (pdf)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.