Vis & water

Overzicht haaienmeldingen 2011

7286
10 feb 2012

In de zomer van 2011 startte Sportvisserij Nederland samen met onderzoeksinstituut IMARES een onderzoek naar de populatie haaien in de Zeeuwse kustwateren. Nu alle meldingen binnen zijn blikken we terug op een jaar met fantastische haaivangsten.

Meldingen
De schippers en vissers die vrijwillig meewerkte aan het project hebben gezorgd voor maar liefst 281 meldingen van haaien. De meest gevangen haaien waren gladde haaien met totaal 258 stuks. Naast gladde haaien werden 22 hondshaaien gevangen en één doornhaai. Ook werden vier pijlstaartroggen gemeld.Merken


191 haaien werden voorzien van een merkje. Tot nu toe is er pas een gemerkte haai terug gevangen, maar we hopen deze zomer meer terugvangsten van onze gemerkte haaien te krijgen. Dit jaar breiden we het project verder uit. Het merken van roggen staat op de planning en nog meer charter schippers sluiten zich aan bij het onderzoek.

Weetjes

- De vangsten van mannetjes en vrouwtjes haaien was bijna gelijk.
- De meeste gladde haaien zaten in de lengteklasse 71-80 cm.
- Schipper Dré Vriends van de Big Marlin meldde 77 haaien en is voor 2011 de haaienkoning.
- De grootste gladde haai was 130 cm.

Vangt u een haai/rog? meld hem dan op www.haairog.nl

Sportvisserij Nederland wil de vrijwilligers hartelijk bedankten voor hun inzet. Zonder hun is dit project niet mogelijk. Ook dit jaar hopen wij weer op uw medewerking.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide