Vis & water

Onder water kijken met Google Sea View (video)

8498
28 feb 2012

De Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is ook de grootste toeristische attractie van Australië en tevens een belangrijk natuurlijk gebied dat binnenkort ook vanachter jouw computer te zien is.

De Catlin Seaview Survey, een samenwerking tussen Google, de Universiteit van Queensland en de Caitlin Group, gaat namelijk een diagnose uitvoeren over de gezondheid van het hele rif middels een panoramisch onderwater (foto en video) onderzoek.

Op korte termijn moeten internetgebruikers toegang tot deze beelden krijgen via Google Street View en er komen tevens videos beschikbaar via YouTube. De beelden worden vastgelegd met een 360-graden camera (eigenlijk vier goed geplaatste "fish-eye lens SLR's") aangebracht op de voorkant van een Diver Propulsion Vehicle (DPV) voor ondiep onderzoek, en "robotic subs" voor onderzoek tot 100 meter diep.

"Voor het eerst in de geschiedenis hebben we de technologie beschikbaar om de bevindingen van deze expeditie uit te zenden via Google. Miljoenen mensen zijn straks in staat om het leven, wetenschap en magie te ervaren die er bestaat onder het oppervlakte van onze oceanen," aldus het onderzoekshoofd.

Bron: Dutch Cowboys

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide