Vis & water

Sharkatag: Naar de haaien! (video)

12097
28 aug 2012

Elf charterschepen, 230 deelnemers, een vracht aan zagers en niet minder dan 95 gevangen haaien. Dát is Sharkatag 2012 in een notendop. Een driedaags evenement dat op 22, 23 en 24 augustus plaatsvond voor de Zeeuwse kust. Volledig in het teken van ‘catch, tag & release’: met zijn allen zoveel mogelijk haaien vangen, van een merkje voorzien en weer netjes terugzetten.

Woensdag werd er vanwege de wind uitgeweken naar de Oosterschelde. Er werden deze dag totaal 12 haaien gevangen.
Donderdag kon men al aan de Noordzeekant van de kering vissen en dat leverde in totaal 35 haaien op. Vrijdag kon met 18 kilometer uit de kust aan de slag en dat leverde maar liefst 48 haaien op. De eindstand van het evenement komt zo op 95 haaien. De grootste haai was 101 cm. Alle vissen zijn weer teruggezet en nu is het wachten tot iemand een van deze vissen terugvangt en bij Sportvisserij Nederland meldt.

In het oktobernummer van Hét Visblad lees je een compleet verslag van dit succesvol verlopen evenement.  Het oktobernummer verschijnt rond 27 september.

Voor meer informatie over het haaienproject kijk je op www.haairog.nl. Hier kun je ook gevangen haaien melden.

Video fragment Omroep Zeeland

Video fragment Hart van Nederland

Video fragment NOS Jeugdjournaal

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.