Vis & water

Verenigingsservice: professionalisering uitstraling

6239
04 jan 2013

Het verenigingslogo is het visitekaartje van de hengelsportvereniging. Daarom biedt Sportvisserij Nederland alle aangesloten verenigingen de mogelijkheid om het logo in een nieuw jasje te steken. Dit om de uitstraling van de vereniging (verder) te professionaliseren.

Bij de ledenwerfacties die Sportvisserij Nederland elk voorjaar samen met de federaties en verenigingen uitvoert (zoals de folderactie ‘Ga toch vissen!’), blijkt dat veel verenigingen beschikken over een logo dat niet erg geschikt is voor drukwerk. Vaak zijn de originele bestanden verdwenen en rest alleen nog een logo in een lage resolutie. Dit levert problemen op bij het vervaardigen van promotiematerialen als folders, spandoeken en vlaggen. Ook hebben sommige verenigingen een logo dat best eens gemoderniseerd mag worden.

Opknapbeurt

Daarom biedt Sportvisserij Nederland verenigingen de mogelijkheid om, indien gewenst, het verenigingslogo te laten opknappen. Deze klus wordt aan een professioneel bedrijf uitbesteed. Het bestaande logo kan daarbij worden verbeterd (tot een voor drukwerk geschikt EPS-bestand) of er kan een geheel nieuw logo worden ontworpen. Het verbeteren van een bestaand logo kost € 60,- en het vervaardigen van een nieuw logo kost € 120,- (incl. BTW).

Promotiemateriaal

Het verenigingslogo (nieuw of al bestaand) kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het vervaardigen van spandoeken en/of beachflags (zie kader). Deze promotiematerialen kunnen worden gebruikt tijdens een open dag, braderie, beurs of op Nationale Hengeldag. Dat komt de naamsbekendheid van de vereniging ten goede en geeft een professionele uitstraling naar de buitenwacht.

Spandoeken  en beachflags

Heb je interesse om voor jouw vereniging een spandoek of beachflag te laten maken? Laat dit dan voor half februari per mail (gerlach@sportvisserijnederland.nl) weten. Op de promotiematerialen kunnen de verenigingsnaam, een afbeelding, het logo en eventueel een korte tekst worden afgebeeld.

Als er voldoende verenigingen meedoen, kunnen de spandoeken en beachflags voor een redelijke prijs worden vervaardigd. Een groot spandoek (100 x 400 cm) kost ca. € 45,-. Een beachflag (met een doek van 70 x 190 cm, een
frame van 70 x 230 cm, grondpen en tas) kost ca. € 75,-. Een met water of zand vulbare voet kan voor € 25,- worden bij besteld, zodat de beachflag ook op straat of in een sporthal kan worden geplaatst. Al deze prijzen zijn inclusief BTW en kunnen lager worden als er voldoende verenigingen meedoen.

Het streven is om alle logo’s, spandoeken en beachflags uiterlijk in de eerste helft van april klaar te hebben, zodat de vereniging er tijdens Nationale Hengeldag en alle daarop volgende activiteiten gebruik van kan maken.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.