Vis & water

Visserijkundig Onderzoek in Leemput te Schijndel

6330
07 feb 2013

Op vrijdag 8 februari 2013 onderzoekt Sportvisserij Nederland de visstand in de Leemput te Schijndel.

Met het onderzoek hoopt de Sportvisserij Nederland en de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de uitgezette kruiskarpers en de uitgevoerde inrichtingsmaatregelen, zoals de aanleg van paaibaaien. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken op vrijdag aan de Leemputtenweg te Schijndel.

In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.