Vis & water

Vislessen ook in 2012 knallend succes (video)

7679
15 feb 2013

Dankzij tientallen vismeesters, viscoaches en andere vrijwilligers van in totaal zo’n 100 hengelsportverenigingen en de verschillende hengelsportfederaties zijn de vislessen in 2012 weer een enorm succes geworden.

In het kader van het landelijke Vissenschoolprogramma zijn er in totaal 232 vislessen gehouden, die zijn gevolgd door in totaal 5.800 leerlingen.

De vislessen zijn bestemd voor groep 7 van de basisschool. Hierbij verzorgt een vismeester een leuke en interessante biologieles over vis en water. In de middag gaan de kinderen allemaal een uurtje vissen in een water bij de school. Want niets is leuker dan zelf ontdekken en doen.

Check hier een leuke video met een visles van vismeester Gerwin:

Respect

De vislessen zijn zowel door de 5.800 kinderen, als de scholen en de daar werkzame leerkrachten als zeer positief ervaren. De meeste leerkrachten geven aan dat de visles erg leerzaam, leuk en gezellig was, en dat de school het volgend jaar zeker weer zal aanvragen. De leerlingen zijn altijd erg enthousiast en doen kennis van vis en water op. Daarbij leren ze ook nog verantwoord vissen en respect te hebben voor de natuur in hun directe omgeving. Iets wat ze uiteraard ook thuis aan hun ouders, broertjes en zusjes doorvertellen.


Dankzij goed opgeleide Vismeesters, kunnen door het hele land vislessen op basisscholen worden gegeven.

Cursus

Ieder jaar groeit het aantal vrijwilligers en hengelsportverenigingen dat zich met het geven van vislessen bezig houdt. In 2013 streeft Sportvisserij Nederland ernaar om het aantal vislessen uit te breiden naar 275. Mede in het kader daarvan, zal er ook in 2013 weer vier keer de cursus Viscoach en Vismeester worden gegeven. Sportvisserij Nederland en de federaties ondersteunen het Vissenschoolprogramma verder met gratis lespakketten, hengelmateriaal en cursussen voor de vrijwilligers.

Lijkt je dit ook iets voor jou en jouw vereniging? Kijk dan eens op onze online Verenigingsservice.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.