Vis & water

Overstroomde wei paradijs voor vis

7613
12 jun 2013

ZWOLLE - Een lust voor het oog en zeker ook onderwater. Onderwaterfotograaf Arthur de Bruin wist niet wat hij zag. Op zoek naar exotische grondels - een vissensoort - nam hij een duik in de overstroomde uiterwaarden van de IJssel.

De grondels, via de Donau overgekomen uit de Kaspische Zee, was hij snel vergeten, zo veel andere soorten zag hij. "Ik heb nog nooit zo'n goede sessie gehad. Ik kwam echt ogen tekort", zegt hij. Vandaar ook dat hij een dag later terugkeerde met zijn duikvriend Matthijs de Vos.

Meestal lopen de uiterwaarden in de winter vol. Na ongekende regenval in Zuid-Duitsland is dat nu ook gebeurd. Dat zorgt voor unieke onderwaterbeelden.

"In de winter is het saai in het koude water en het zicht is ook beperkt. Nu zijn de paring en trek in volle gang. De bodem ligt bezaaid met wormen, vissen eten zich vol. Het stikt van de jonge visjes, en er zwemmen ook grote groepen brasems en windes. Het is gewoon indrukwekkend mooi. Ook dankzij het licht dat prachtig breekt in het ondiepe water."

Meer foto's van de reportage die De Bruin en Vos maakten in de uiterwaarden zijn te zien op www.blikonderwater.nl

Bron: Destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.